logo

Si eu am fost autist

Am constientizat asta acum trei ani. M-a sunat Raluca, o buna prietena: Leo, as avea nevoie de ajutor pentru niste pliante, flyere, dar stii… cum sa iti spun… nu prea avem buget, de fapt nu avem.

Mda. Clasic  – proiecte fara bani – mi-am spus in gand, si ca sa evit un direct si foarte transant NU, am raspuns: Pai… apoi o scurta pauza, hai spune-mi despre ce e vorba sa imi dau seama daca am cum, daca pot… daca am timp… stii, saptamana asta sunt cam prins…

In cateva cuvinte Raluca mi-a spus despre ce era vorba. A doua zi mi-am luat concediu si cu laptopul in ghiozdan si aparatul foto de gat eram la sediul celor de la AITA si am inceput sa-i ajut. Nu stiu daca am facut cele mai reusite fotografii sau cele mai bune pliante, dar am incercat sa-i ajut cat de mult puteam. Am primit in schimb, cu mare bucurie, titlul de Spiridus. Spiridus voluntar AITA. De la un NU autist la DA plin de bucurie.

Ieri, 2 aprilie, a fost Ziua Constientizarii Autismului. Am fost la o intalnire intre prieteni, prietenii AITA. De la membri, spiridusi voluntari, sponsori la super-eroi parinti de copii cu autism. Niste super-eroi, da. Am stat cu cativa dintre ei la aceeasi masa. Iti trebuie mult curaj, multa forta si determinare sa lupti, multa rabdare; sunt ca niste alpinisti care pornesc pe un traseu dificil, dar care tintesc mereu catre varf, oricat de greu ar fi. Si fac asta zi de zi pentru copiii lor. Fiecare pas facut, fiecare schimbare, fiecare progres inregistrat in evolutia copiilor e un varf de munte cucerit.

Iar ajutorul de la AITA este extrem de important pentru ei.

voluntariat, AITA voluntariat, AITA voluntariat, AITA voluntariat, AITA voluntariat, AITA

De trei ani ii cunosc si din cand in cand ii ajut ca spiridus voluntar. Iar asta ma umple de bucurie pentru ca invat de la ei o multime de lucruri faine. Lucruri aparent marunte – cum ar fi sa spui un simplu “bravo”, “multumesc”, “felicitari”. Si cuvintele acestea simple, de apreciere, in doze din ce in ce mai mari. Multumesc Dana Martinescu, multumesc AITA.

PS: Si tu poti sa fii un spiridus! Si, sa nu fii surprins,  chiar si o foaie alba pe care sa deseneze copiii este de ajutor.

  • Share

One Response

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *